Music for Life: Jokers in the spotlights! | Pax Christi Vlaanderen

Music for Life: Jokers in the spotlights!

De vluchtelingencrisis raakt ook Pax Christi Vlaanderen. Wij doen niet enkel aan vredesopbouw in gebieden waar oorlog heerst. Wij zetten de ‘jokers’ van U Move 4 Peace in om ook hier in Vlaanderen aan vrede te werken. Deze ‘jokers’, of begeleiders van participatief theater, werken samen met asielzoekers een traject uit dat resulteert in een heuse toneelvoorstelling. Ze doen dat met de methode van Theater van de Onderdrukten.

Theater van de Onderdrukten laat toe om een verhaal van onrecht of onderdrukking op een podium te brengen en over die situatie in dialoog te gaan met het publiek. De jokers begeleiden deze voorstellingen zo dat iedereen actief betrokken wordt bij het concreet voorgestelde onrecht. Via interactie met het publiek krijgen niet alleen de ‘onderdrukten’ zelf een perspectief. Ook het publiek zelf is door het participatief theater sterker betrokken bij de realiteit. Theater van de Onderdrukten creëert een ontmoeting tussen werelden die naast elkaar bestaan. Mensen die al voorstellingen meemaakten zijn heel enthousiast: het verandert je kijk op de samenleving en op je eigen rol daarin.

Jokers in de spotlights

Tijdens de actieperiode van Music for Life (18 t.e.m. 24 december 2015) willen we onze ‘jokers’ extra in de spotlights zetten. Zij kunnen alle steun gebruiken!

Wat kan jij doen?

Lanceer zelf een actie – klein of groot – ten voordele van onze ‘jokers’ binnen het kader van Music for Life 2015, en maak via de website van Music for Life een bedrag over aan Pax Christi Vlaanderen. Vanaf begin december kan je via dezelfde website gewoon een vrij bedrag storten. Je kan ook altijd een plaatje aanvragen bij Studio Brussel en een bijdrage storten.

Wie zijn wij?

Pax Christi Vlaanderen & U Move 4 Peace vormen samen een actief pluralistische vredesbeweging waar mensen zich samen inzetten voor een geweldloze en warmesamenleving: dichtbij en veraf!

Informatie:

Lanceer én registreer je actie:

  • Surf naar: http://musicforlife.stubru.be/nieuwe-actie
  • Selecteer Pax Christi Vlaanderen VZW (via filter ‘Mensenrechten’) uit de lijst met goede doelen
  • Vul de gevraagde gegevens van jouw actie in & kies het bedrag dat je wil storten
  • Druk op ‘verstuur’
  • Dank je wel om onze actie te steunen!

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig om een actie te lanceren?

Neem dan contact op met Wim Vandewiele (wim.vandewiele@paxchristi.be – 0474/64.79.54)

Wil je meedoen?  www.paxchristi.be & www.um4p.be