Nieuwe voorzitter voor Ecokerk | Pax Christi Vlaanderen

Nieuwe voorzitter voor Ecokerk

De Raad van Bestuur van het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede benoemde Bart Bode tot nieuwe voorzitter van Ecokerk.

Bart Bode was tot 2016 algemeen directeur van de Organisatie Duurzame Energie (ODE), waar hij naast zijn directeursfunctie ook beleidsdossiers inzake windenergie opvolgde. Sinds juni 2016 is hij voltijds directeur van de Vlaamse Windenergie Associatie VWEA. Op Europees niveau maakt Bart Bode deel uit van een aantal werkgroepen bij WindEurope (de Europese organisatie voor windenergie), waaronder de Task Force Sustainability die werkt rond windenergie en circulaire economie.

bart bode - foto lieve wouters kerknet

Bart Bode, die Oscar Romero en dom Helder Camara zijn jeugdhelden noemt, neemt het voorzitterschap over van Maria Verwimp, die eind 2017 haar mandaat beëindigde.

Lees meer over de nieuwe voorzitter op deze pagina van Ecokerk.

Ecokerk verbindt ecologie met de christelijke spiritualiteit en de sociale leer van de Kerk. Het is een initiatief van het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede, een netwerk van organisaties die werken rond solidariteit, rechtvaardigheid en vrede. Maken deel uit van het netwerk: Broederlijk Delen, Caritas Vlaanderen, Caritas International, Missio, Orbit, Pax Christi, Present Caritas Vrijwilligerswerk, Welzijnsschakels, Welzijnszorg. Meer info op deze pagina.

Foto: Lieve Wouters/Kerknet