Nobelprijswinnaar Daniel Högsta geeft lezing aan de KU Leuven | Pax Christi Vlaanderen

Nobelprijswinnaar Daniel Högsta geeft lezing aan de KU Leuven

Daniel Högsta, coördinator van ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), geeft op maandag 5 maart 2018 een lezing aan de KU Leuven.

Onder de noemer ‘Revitalizing the Road to Zero: the UN Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons’ gaat Högsta dieper in op de nieuwe impulsen die het VN-verbodsverdrag op kernwapens moet geven aan de kernontwapening. Het verdrag werd in juli 2017 gestemd door 122 staten en moet, samen met het Non-proliferatieverdrag (NPT), leiden tot de eliminatie van kernwapens. Het nieuwe verdrag zou ook meer dynamiek moeten brengen in het ontwapeningsproces, dat ondanks het NPT – dat bijna 50 jaar oud is – bijzonder schoorvoetend, om niet te zeggen inert, verloopt.

Prof. Peter Lievens, vice-rector Internationale Betrekkingen aan de KU Leuven, verwelkomt de Nobelprijswinnaar en leidt de avond in. De lezing kadert in het programma ‘The Disasters of War: Commemorating 100 Years the End of World War I’, een initiatief van het Centre for Global Governance van de KU Leuven.

Meer info op deze pagina.

Praktisch:

Maandag 5 maart 2018 – 18-19 u.
Faculteit Rechten, Auditorium Zeger Van Hee (DV1.91.56, Oude Valk), Tiensestraat 41, Leuven

Deelname aan de lezing is gratis, registratie is verplicht, ten laatste op 4 maart 2018.

Schrijf je in

De lezing is een initiatief van de Centre for Global Governance van de KU Leuven, het Koninklijk Vlaams Rechtsgenootschap en Pax Christi Vlaanderen.

Daniel Högsta is van 3 tot 5 maart in België, in het kader van de Vredeswake Langemark. De coördinator van ICAN, dat in december 2017 de Nobelprijs voor de Vrede ontving, wordt zaterdag in de Westhoek ontvangen door de burgemeester van Langemark Poelkapelle, en doet er samen met 17 andere burgemeesters een oproep aan de Belgische overheid om het VN-verdrag voor een verbod op kernwapens te ondertekenen. Zondag gaat hij in gesprek met prof. Tom Sauer en geeft hij een lezing tijdens de vredeswake in de Sint-Pauluskerk in Langemark.

Stem zaterdag 3 maart overdag af op Q Music: Willem Staes, beleidsmedewerker Veiligheid en ontwapening, geeft daar tekst en uitleg bij de komst van Daniel Högsta en zijn werk voor ICAN.

Lees ook: