Nobelprijswinnaar ICAN in de Westhoek | Pax Christi Vlaanderen

Nobelprijswinnaar ICAN in de Westhoek

Op zaterdag 3 maart 2018 ontvangen Wakker voor Vrede en het Gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Daniel Högsta, coördinator bij ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), winnaar Nobelprijs voor de Vrede 2017.

Daniel Högsta is enkele dagen in België in het kader van de elfde Vredeswake Langemark. Ter gelegenheid van zijn ontvangst lanceren de 18 Westhoek-burgemeesters in het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle een oproep aan de Belgische regering om het VN-verdrag inzake een wereldwijd kernwapenverbod te ondertekenen. De burgemeesters ondertekenen zelf de oproep tijdens de plechtige ontvangst van de ICAN-coördinator (om 18 u.)

Op zondag 4 maart zullen Högsta en de aanwezigen tijdens de Vredeswake Ja aan een politiek die investeert in vrede een gelijkaardige oproep doen. De oproep wordt als videoboodschap de wereld ingestuurd.

VRT NWS zal het bezoek van Högsta en de oproep van de burgemeesters coveren met een cameraploeg. Zijn bezoek zal ook al aan bod komen op de radio ’s ochtends.

Stem zaterdag 3 maart overdag af op Q Music: Willem Staes, beleidsmedewerker Veiligheid en ontwapening, geeft daar tekst en uitleg bij de komst van Daniel Högsta en zijn werk voor ICAN.

Lees ook:

Foto Daniel Högsta: ICAN