Op vredestocht door Israël en de Palestijnse gebieden | Pax Christi Vlaanderen

Op vredestocht door Israël en de Palestijnse gebieden

Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen organiseren in 2017 een nieuwe vredestocht naar Israël en de Palestijnse gebieden. De reis is een introductie tot de culturele, bijbels/religieuze en historische rijkdom van de regio.

Van 3 tot 12 april 2017 kunnen 23 mensen deelnemen aan een vredestocht die focust op 50 jaar Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. De bezetting begon in juni 1967, met verstrekkende gevolgen voor Israëli’s en Palestijnen. Israël transformeerde de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Gazastrook en bouwde er meer dan 200 nederzettingen. De Palestijnen zien hun meest fundamentele basisrechten geschonden en wachten nog steeds op een eigen staat.

Tijdens de tocht spreken de deelnemers met Israëlische en Palestijnse mensenrechten-en vredesactivisten die zich verzetten tegen de bezetting en een andere toekomst voor de regio mogelijk proberen te maken.

De vredestocht is een reis van 9 dagen ter plaatse, met een gids en in samenwerking met een reisbureau. De 23 deelnemers worden begeleid door Marcel Cloet (priester en voorzitter van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede) en Hilde D’heere (leerkracht godsdienst). Overnachtingen gebeuren in een tweepersoonskamer (supplement voor een single).

Ook al is de reis fysiek niet erg belastend, toch verwachten we dat de deelnemers fit zijn. Zo maken we onder meer een wandeltocht van 3 uur. Mentaal is de reis wel zwaar, omdat je geconfronteerd wordt met moeilijke situaties.

Deelnamekosten

De kostprijs van de reis bedraagt ongeveer 1.600 euro.
Hierin zijn alle kosten inbegrepen (vliegtuigticket, verblijf, maaltijden, transport, gids, fooien, ...) afgezien van de annuleringsverzekering.

Meer informatie over de reis, motivering, voorbereiding en inschrijfmodaliteiten vind je op deze pagina van Broederlijk Delen.

Inschrijven vóór 15 december 2016