Palestijnse kinderen achter tralies: lezing van Peter Adriaenssens | Pax Christi Vlaanderen

Palestijnse kinderen achter tralies: lezing van Peter Adriaenssens

Duizenden Palestijnse kinderen werden de voorbije jaren gearresteerd, ondervraagd en opgesloten in Israélische gevangenissen. Het gros van de arrestaties gebeurt 's nachts. Met groot militair vertoon worden de kinderen van hun bed gelicht en zonder uitleg weggevoerd. In bijna alle gevallen worden ze geblinddoekt en worden hun handen op hun rug gebonden met een snijdend plastic bandje dat strak wordt aangetrokken.

"Nadat de soldaten mijn identiteit hadden gecontroleerd, greep een van hen mij vast en bond mijn handen op mijn rug met twee sets plastic boeien die hij aansnoerde. Ze hie/den mij geboeid tot 10 u 's ochtends" [19 uren]
Abdullah E. (15) - gearresteerd op 12 september 2011 in Hebron

Zowel bij de arrestatie, de overplaatsing, de ondervraging als de opsluiting, worden de rechten van de kinderen geschonden. Fysiek en verbaal geweld, vernedering, bedreiging en eenzame behoren tot de middelen die Israél inzet om Palestijnse kinderen tot een bekentenis te dwingen.

Op dinsdag 24 mei 2016 geeft professor dr. Peter Adriaenssens in Leuven een lezing over de gevolgen van zo'n ervaring voor de ontwikkeling van deze kinderen.

Na de pauze is er tijd voor vragen uit de zaal.

Voor de lezing, tijdens de pauze en na afloop van de vragenronde kan u in de foyer van de aula terecht voor een (h)eerlijk drankje, een fototentoonstelling en een marktje met stands van solidariteitsorganisaties.

Organisatie: LAP - Leuvense Actiegroep Palestina in samenwerking met vele andere organisaties. 

Plaats:
Aula Pieter Desomer
Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven.

Aanvang van de lezing: 19.30 u.

Illustratie: Gie