Pax Christi International: aanslag in Christchurch is een aanslag op onze broeders en zusters | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International: aanslag in Christchurch is een aanslag op onze broeders en zusters

Pax Christi International reageert geschokt en met diepe droefenis op de terreuraanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch.

Op 15 maart 2019 opende een schutter het vuur op gelovigen in twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland. De balans van de terreuraanslag was bijzonder zwaar: 50 mensen kwamen om het leven, tientallen anderen zijn zwaargewond. Enkelen van hen vechten nog voor hun leven.

De internationale vredesbeweging Pax Christi International, die een sectie heeft in Nieuw-Zeeland, reageerde met afschuw op het gebeuren. Zij stuurde volgende verklaring uit: “Pax Christi International reageert geschokt en met diepe droefenis op het nieuws over de massaschietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Ons hart gaat uit naar de slachtoffers en hun familie. Wij willen hen bijstaan en troost bieden in hun verdriet. Deze aanslag op onze moslimzusters en -broeders, en op onze zusters en broeders onder de migranten en vluchtelingen bij de slachtoffers, is een aanslag op de menselijkheid die wij delen. Wij veroordelen dit geweld, én de ideologieën die het koesteren en verspreiden. Wij nemen heel Nieuw-Zeeland op in onze gebeden.”

Naar de facebookpagina van Pax Christi Aotearoa