Pax Christi International: Impact van de ontginningsindustrie in Latijns-Amerika | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International: Impact van de ontginningsindustrie in Latijns-Amerika

Pax Christi International en CIDSE publiceren de samenvatting en conclusies van de voorbije paneldiscussie over de impact van de ontginningsindustrie in Latijns-Amerika.  

Op 31 oktober 2017 organiseerden Pax Christi International, CIDSE en COMECE in Brussel een debat over de extractieve industrie in Latijns-Amerika, en de impact ervan op de lokale gemeenschappen.

Aan het gesprek namen verschillende vertegenwoordigers van organisaties uit de Chiapas-regio in Mexico deel. Onder hen Mikeas Gómez van ZODEVITE, dat dit jaar de Peace Award van Pax Christi International ontving; Gilberto Hernández van de Pax Christi-lidorganisatie Frayba, die ijvert voor mensenrechten in Chiapas en zich verzet tegen de ontginningsindustrie en de Colombiaanse Martha Romero van de Latijns-Amerikaanse afdeling van Pax Christi.

Voorafgaand aan het panelgesprek en aan de uitreiking van de Peace Award aan ZODEVITE in Rome, publiceerde Pax Christi International een position paper over de ontginningsproblematiek in Latijns-America.
Download het document, in het Engels of in het Spaans.

Ondertussen publiceerde Pax Christi International ook de samenvatting en conclusies van de paneldiscussie.
Lees het document (in het Engels)

Je kan het panelgesprek zelf nog steeds bekijken via deze pagina.

Lees ook: