Pax Christi International reikt Peace Award uit in Genève | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International reikt Peace Award uit in Genève

Op donderdag 17 november 2016 reikte Pax Christi International tijdens een ceremonie in de kapel van de Wereldraad van Kerken in Genève de Peace Award uit aan twee Pakistaanse mensenrechtenorganisaties.

De jaarlijkse vredesprijs werd in 2016 toegekend aan de Catholic Commission for Justice and Peace en de Human Rights Commission of Pakistan.

In haar toespraak bij de uitreiking van de Peace Award eerde Marie Dennis, co-voorzitter van Pax Christi International, de moed van de vele mannen en vrouwen in Pakistan – onder wie de laureaten – om ondanks het geweld en de precaire mensenrechtensituatie in hun land het pad van respect en broederschap te blijven volgen.

Paus Franciscus had daartoe opgeroepen na de bloedige zelfmoordaanslag in Lahore met Pasen (5 dagen na Zaventem en Maalbeek). Er vielen toen 75 doden en 340 gewonden. “Respect en broederschap zijn de enige weg om vrede te bereiken”, zei de paus toen, “Geweld en moordende haat leiden alleen tot verdriet en vernieling”.

Lees de volledige toespraak van Marie Dennis (in het Engels)

Bekijk het fotoalbum van de plechtige uitreiking.

De Peace Award werd in het leven geroepen in 1988 en wordt gefinancierd door het kardinaal Bernardus Alfrink Vredesfonds. Dit fonds lauwert individuen en organisaties die werken aan en pleiten voor vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid in alle uithoeken van de wereld.

Foto: vertegenwoordigers van de Catholic Commission for Justice and Peace en de Human Rights Commission of Pakistan, geflankeerd door algemeen secretaris Greet Vanaerschot en co-voorzitter Marie Dennis.