PeaceCraft - verkoop gestart | Pax Christi Vlaanderen

PeaceCraft - verkoop gestart

De boekingen van de participatieve theatervoorstelling PeaceCraft zijn begonnen. De voorstellingen lopen vanaf 1 januari 2018 en gaan door tot maart 2019.

In PeaceCraft ontmoeten twee zeventienjarigen uit compleet verschillende leefwerelden elkaar. Laura houdt van streetdance en traint duchtig met haar tweelingbroer Jonas en vriend Dylan. Tawfeek is een Iraakse vluchteling die een jaar geleden alleen in België arriveerde. Hij verblijft nog altijd in een opvangcentrum; het wachten valt hem zwaar en het gemis van de familie in Irak weegt enorm. Door een toevalligheid kruisen hun wegen elkaar. Laura gaat op bezoek in het opvangcentrum en leert de leefwereld van Tawfeek beter kennen. Ze vinden verbondenheid via de smartphone, muziek en dans. Maar ze stuiten ook op vooroordelen en onwetendheid langs beide kanten en besluiten uiteindelijk samen een app te bouwen rond vluchtelingen. Maar hoe ver kan Laura gaan in haar engagement? Ze gaat immers al (street)-dansend door het leven. Ondertussen krijgt Tawfeek slecht nieuws …

Een opvoering van het theatertuk kost 350* euro (* Voorstellingen binnen provincie Antwerpen krijgen 50% korting door provinciale subsidies)

De doelgroep zijn 16-18 jarigen, al dan niet in schoolverband.

De voorstelling wordt gespeeld voor maximum 60 jongeren en duurt 2 lesuren (100 min).

 Boek hier

 Meer informatie: www.peacecraft.be of bij thomas.deweer@paxchristi.be