Rudi Vranckx over Syrië | Pax Christi Vlaanderen

Rudi Vranckx over Syrië

Op dinsdag 17 april 2018 komt VRT-journalist Rudi Vranckx naar GC De Wildeman in Herent. Hij brengt een lezing met bewegende beelden en klank over de oorlog tegen IS, de situatie in Syrië en de gevolgen voor onze samenleving.

Als VRT-journalist houdt Rudi Vranckx zich hoofdzakelijk bezig met internationale conflicten, vooral in het Midden-Oosten. Onlangs mocht hij vieren dat hij reeds 10 jaar een eigen programma heeft op Canvas: Vranckx (reportagemagazine).

Maar Rudi Vranckx is niet alleen verslaggever. Vorig jaar lanceerde hij een actie om muziekinstrumenten in te zamelen en naar Mosul (Irak) te brengen. En organiseerde hij ook een actie voor jonge vluchtelingen in ons land die muziek willen leren spelen. Eind 2012 werd Rudi Vranckx door Pax Christi Vlaanderen benoemd tot Ambassadeur voor de Vrede.

Vranckx heeft verscheidene boeken geschreven. De laatste zijn: Oorlog om de geesten (2015), Verloren (2016), Harde tijden (2017). Rudi Vranckx is te volgen op Facebook

Willem Staes, beleidsmedewerker van 11.11.11 voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zal vooraf kort toelichten wat 11.11.11 verwacht van de politieke overheden om de oorlog in Syrië te stoppen en welke partners zij steunt.

Tickets (5 euro) bestellen via deze pagina van GC De Wildeman.

De opbrengst van tickets en bar wordt gebruikt om een goed doel in Syrië te steunen: een humanitaire organisatie van vrouwen in Afrin en een niet-politieke medische hulporganisatie SAMS in Oost-Ghouta, in contact met 11.11.11.

Gemeenschapscentrum De Wildeman
17 april 2018, om 20 u.

De avond is een initiatief van Gemeenschapscentrum De Wildeman in samenwerking met de GROSH (Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Herent) en vele Herentse verenigingen.

Download de flyer