Pax Christi-dag 2018 | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi-dag 2018

Op Pinkstermaandag 21 mei 2018 nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten van Pax Christi Vlaanderen uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

Zoals altijd staat er ook nu een sterke inhoudelijke bijdrage op het programma. Gastspreker is Pieter De Witte, onderzoeker aan het Leuvens Instituut voor Criminologie (LINC) van de KU Leuven en aalmoezenier in de gevangenis van Mechelen. Hij komt met ons spreken over de vraag of ons detentiesysteem wel een antwoord biedt op vragen uit de samenleving. Daarmee leggen we een link naar Geen licht zonder schaduw, het nieuwe theaterproject van U Move 4 Peace, en naar de visie die Pax Christi Vlaanderen over deze thematiek ontwikkelt.

Pieter De Witte

Voor de muzikale inbreng zorgen zangers/acteurs Ernst Löw en Deborah Ostrega. De twee artiesten werden aangegrepen door de problematiek van familiaal geweld en zijn gedreven om hier ook iets aan te doen. Met hun concerten reflecteren zij over familiaal geweld, halen zij het onderwerp uit de taboesfeer en willen zij mensen die met familiaal geweld te maken krijgen, duidelijk maken dat ze niet alleen staan. Hun programma wordt omkaderd en van materiaal voorzien door de vzw ZIJN - Beweging tegen Geweld.

ernst-low_deborah-ostrega

Vanaf 13.30 u. ben je welkom in het vredeshuis. Zoals altijd voorzien we voor onze gasten een hapje en een drankje (met dank aan o.m. Brouwerij Westmalle).
Locatie: Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, Antwerpen.
Einde voorzien rond 18 u.

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 14 mei 2018.