Schenk een dagloon voor vrede | Pax Christi Vlaanderen

Schenk een dagloon voor vrede

Beste vredessympathisant,

Wordt u soms ook moedeloos van de vele uitdagingen waar we voor staan? Het geweld in de wereld laait op. Het aantal mensen op de vlucht voor oorlog en conflict was nog nooit zo hoog. Politieke spanningen wereldwijd vergroten de nucleaire dreiging. Het wij-zij-denken in onze maatschappij wordt steeds verder op de spits gedreven. 

Maar we mogen niet bij de pakken blijven zitten. Dat zit niet in uw of onze natuur. We nodigen u uit om samen met ons het verschil te maken.

Pax Christi kiest radicaal voor dialoog

Wat maakt ons als vredesbeweging uniek? Wel, onze sterkte is dat we altijd opnieuw radicaal kiezen voor dialoog. We spreken over het onrecht en klagen het aan bij de juiste persoon of instelling vanuit een houding van respect. Dankzij een uitgebreide expertise en een breed netwerk gaan we samen op zoek naar constructieve oplossingen. Met resultaat. We zijn steeds een bevoorrechte gesprekspartner.

en zet aan om de ander te ontmoeten

We zetten ook anderen aan om conflicten te overstijgen en de dialoog met de ander aan te gaan. Zo werkten we mee aan ‘Franciscan Call 4 Peace’, een oproep om een brug te slaan tussen christenen en moslims. 630 kerken, parochies, scholen en moskeeën in 20 verschillende landen namen hieraan deel.

We moeten uit onze comfortzone komen en naar de ander toe stappen. Als we samen willen leven moeten we moeite doen om elkaar te begrijpen - kritisch zijn, maar elkaar ook waarderen.

Mohamed El Bachiri, 4 oktober 2019, in de kerk van de Kapucijnen in Antwerpen

U maakt mee het verschil

Jaarlijks nemen velen de stap om het loon van een volledige werkdag te doneren aan onze organisatie. Ze weten dat ze hiermee een verschil maken. Volgt u hun voorbeeld?

Nu het einde van het jaar nadert doen we beroep op uw solidariteit. Steun ons met een ‘dagloon voor de vrede’

Maak vandaag nog het verschil

Foto: Mohamed El Bachiri en broeder Luc Vansina tijdens de 'Franciscan Call 4 Peace'/Andrea Galleguillos Rodriguez/Pax Christi Vlaanderen