Solidariteit met asielzoekers, vluchtelingen en migranten. De sociale organisaties - uitgedaagd | Pax Christi Vlaanderen

Solidariteit met asielzoekers, vluchtelingen en migranten. De sociale organisaties - uitgedaagd

Op woensdag 15 februari 2017 organiseert beweging.net BHV een panelgesprek met als thema: ‘Sociale organisaties in Vlaanderen en in Brussel: Uitdagingen op vlak solidariteit.’

Verscheidene organisaties zetten superdiversiteit op de agenda. Terwijl de samenleving meer kleur krijgt, blijven interne weerstanden mee spelen. Die maken dat kleurrijke ontmoeting  achterblijft. Ook in Brussel, waar de meerderheid van de stadsbewoners een migratie-achtergrond heeft, blijven vele organisaties onwennig en wit.

Hoe werken organisaties morgen in een superdiverse context? Is er meer nodig? Zijn er voorbeelden van samenwerking en dialoog die leiden tot meer gelijke kansen voor iedereen? Welke uitdagingen stellen zich voor solidariteitsorganisaties en culturele verenigingen in de horizon van 2024?

Sprekers in het panelgesprek zijn Wim Poelmans (les Gazelles), Marc Michiels (kwb onbegrensd), Chris Vanmol (ACV) en Valerie Van Belle (CM). Moderator is Didier Vanderslycke (Orbit vzw) 

Muntpunt (zaal Mallemunt), Munt 6, 1000 Brussel -  woensdag 15 februari 2017 -  19.30u.
Inkom: gratis.

Organisatie: Beweging.net BHV i.s.m. Orbit vzw, de Herberg dekenij Asse

Foto: EcoloBXL/Creative Commons