Stem op PeaceCraft voor de Henry Van de Velde publieksprijs | Pax Christi Vlaanderen

Stem op PeaceCraft voor de Henry Van de Velde publieksprijs

PeaceCraft mag zich de trotse winnaar noemen van de Henry Van de Velde Awards 19, een prestigieuze designprijs. Het participatief toneelstuk én game over en met jonge vluchtelingen, is één van de drie trotse laureaten binnen de categorie ‘community’. We maken daarnaast ook kans op de publieksprijs. Ondersteun ons en stem hier: http://www.henryvandevelde.be/deelname/peacecraft-play-change.

Winnaar in de categorie ‘community’

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren sinds 1994 Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de economie en de samenleving.

PeaceCraft is de verrassende Henry van de Velde Award Winner in de categorie ‘community’. In ons project voert een kwetsbare groep waarover veel wordt gepraat en geschreven, zélf het woord. Dankzij dat platform kunnen ze hun verhaal toelichten en de denkwereld van jongeren verruimen. De erkenning van dat sociaal engagement in de vorm van een publieksprijs zou de kers op de taart zijn.

Van 15 november tot en met 21 december kan het publiek zijn stem uitbrengen en zijn favoriet kiezen. Het project met de meeste stemmen wint de Henry van de Velde Public Gold Award 19. De winnaar wordt bekendgemaakt op 29 januari 2019 tijdens de uitreiking van de Henry van de Velde Awards 19 in BOZAR.

De mensen achter PeaceCraft

PeaceCraft is de meest sociaal geëngageerde winnaar van de Henry van de Velde Awards. De game en het theaterstuk zijn gebaseerd op verhalen van jonge vluchtelingen en gerealiseerd dankzij de expertise van !DROPS en U Move 4 Peace.

PeaceCraft – Play to Change is een initiatief van !DROPS en U Move 4 Peace (Pax Christi Vlaanderen). Het spel werd gerealiseerd door Poppins & Wayne i.s.m. Senne Van den Bogaert en !DROPS. Het participatieve theaterstuk is een creatie van U Move 4 Peace in samenwerking met kunst Z en Madam Fortuna. Centraal in beide creaties staat ook de nauwe samenwerking met de bewoners en begeleiders van het Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever. Dit project kwam tot stand dankzij steun van de Vlaamse Overheid. Lokaal wordt PeaceCraft mee gedragen door de provincie Antwerpen en door Roeselare, Sint-Truiden, Halle en Lokeren.

De stemming is afgesloten.