Steun onze actie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen | Pax Christi Vlaanderen

Steun onze actie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen

Graag vragen wij uw financiële steun voor onze actie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. U kan hier online een gift doen.

De Belgische regering staat op het punt te beslissen over een miljardenaankoop van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen.

Pax Christi Vlaanderen is gekant tegen deze aankoop: stel u eens voor welke noden op het vlak van ontwikkeling, vredesopbouw en conflictpreventie gelenigd kunnen worden met een fractie van dit geld!

Nog verontrustender is het feit dat deze gevechtsvliegtuigen kunnen uitgerust worden om kernwapens in te zetten. Hiroshima en Nagasaki hebben aangetoond waartoe dat kan leiden. Daarom willen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat nieuwe gevechtsvliegtuigen alvast géén nucleaire capaciteit hebben. We werken aan onderzoeksdossiers, leggen politici op de rooster en zorgen voor de nodige media-aandacht.

We voeren deze actie samen met ICAN-collega’s uit Nederland, Duitsland en Italië, de landen die net als België Amerikaanse kernwapens op hun grondgebied hebben. Pax Christi Vlaanderen is immers actief lid van de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), dat in 2017 de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor zijn rol in het tot stand komen van een historisch VN-kernwapenverbod.

Voor dit belangrijk initiatief hebben we uw hulp nodig en rekenen we op uw financiële steun. Giften vanaf 40 euro geven recht op een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Doneer nu

U kan ons ook helpen door dit bericht te verspreiden naar zoveel mogelijk vrienden, familieleden en kennissen.

Wij danken u van harte voor het vertrouwen.