Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Standpunt

Nu de Herzieningsconferentie van het Non-Proliferatie Verdrag (NPV) werd uitgesteld naar volgend jaar publiceerden 84 vredesorganisaties wereldwijd een oproep aan de lidstaten van het NPV om eindelijk werk te maken van een kernwapenvrije wereld.

Aankondiging

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

Persbericht

Zaterdag 23 mei berichtte The Washington Post dat de regering Trump opnieuw overweegt om een kernproef uit te voeren.

Standpunt

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres gaf zijn jaarlijks rapport over de bescherming van burgers in gewapend conflict af aan de Veiligheidsraad. Hij roept lidstaten op tot een akkoord over een verbod op killer robots. Met een zetel in de Veiligheidsraad moet België deze oproep ondersteunen.

Standpunt

Een recent rapport van ICAN toont een stijging van bijna 10% in de uitgaven van kernwapenstaten in 2019. Hoog tijd dus voor actie! De Belgische Coalitie tegen Kernwapens, waar Pax Christi actief lid van is, reageert.

Actie

Est-ce que vous étiez un des 400.000 personnes qui ont manifesté en 1983 contre le placement des armes nucléaires en Europe? Est-ce que vous connaissez quelqu'un? On est à la recherche de photos et témoignages !

Actie

Was jij één van de 400.000 mensen die in 1983 betoogde tegen de plaatsing van kernwapens in Europa? Ken je iemand? We zijn op zoek naar foto's en verhalen van toen.

Artikel

Grootrabbijn Albert Guigui van de Grote Synagoge van Brussel biedt ons een inspirerende Joodse midrash aan: een spirituele

Standpunt

Een rechtvaardige oplossing voor het langdurige Israëlisch-Palestijns conflict is niet alleen nodig voor de betrokken burgers zelf, maar is ook cruciaal voor de wereldvrede. Wat dient er te gebeuren?

Artikel

De coronacrisis beroert wereldwijd de gemoederen. Ook in het Oosten van DR Congo zat de schrik voor het virus er net zoals bij ons goed in. Ondertussen lijkt dat een ver verleden, het dagelijkse leven kent heel wat uitdagingen.

Standpunt

De coronapandemie maakt ons pijnlijk duidelijk dat wapens ons niet kunnen redden. Is het tijdperk van een nieuw soort veiligheid eindelijk aangebroken?

Actie

De internationale Campaign to Stop Killer Robots, waar Pax Christi Vlaanderen actief lid van is, werd genomineerd voor de Vredesprijs Ieper 2020. Ook jij kan je stem nog uitbrengen tot eind mei.