Thunderclap mee tegen kernwapens | Pax Christi Vlaanderen

Thunderclap mee tegen kernwapens

Een warme oproep aan alle sociale media-adepten: neem deel aan de 'thunderclap'-actie en help kernwapens de wereld uit.

Op vrijdag 10 februari 2017 lanceerde ICAN (de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) de Wereldwijde Actieweek voor een verdrag dat kernwapens verbiedt.  Tijdens die week organiseren ICAN-actievoerders overal ter wereld events en acties.  

Om de actieweek met het nodige lawaai te starten, organiseerde ICAN een Thunderclap-actie; met een Thunderclap kunnen mensen die op sociale media zitten massaal en wereldwijd tezelfdertijd een boodschap delen. Dit is de belangrijke boodschap die wij aan het begin van de actieweek met zoveel mogelijk mensen willen delen: Kernwapens zijn een gevaar, en wij gaan ze uit de wereld uit helpen.

Zit je op Facebook, Twitter of Tumblr en heb je 30 seconden tijd? Doe dan mee met deze actie! UPDATE: OPGELET, DEZE ACTIE IS ONDERTUSSEN BEEINDIGD.

____________

In maart 2017 starten binnen de VN multilaterale onderhandelingen die moeten leiden tot een juridisch instrument om kernwapens te verbieden. 123 landen nemen deel aan die onderhandelingen. België en de meeste NAVO-leden nemen niet deel. Thunderclap mee en zet onze regering ertoe aan om mee aan tafel te gaan.

Lees ook:

Werk mee aan een verbod op kernwapens

VN start onderhandelingen kernwapenverbod, schizofreen België wil kernwapens behouden

Meer info over de campagne op http://nuclearban.org/

De International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) is een coalitie van ngo’s in honderd landen die toewerken naar een sterk en effectief verdrag voor een verbod op kernwapens. Pax Christi Vlaanderen en Pax Christi International zijn lid van ICAN

 

Foto: Tim Wright/ICAN/Creative Commons