Actueel

|
26 oktober 2015

Tags

TIME4PEACE: ZINGEN VOOR VREDE EN VRIENDSCHAP

Is zingen niet echt ‘je ding’? Daar komt met ‘Time4peace – Zingen voor vrede en vriendschap’ misschien verandering in. Dit is namelijk een uitnodigend boekje (met CD) vol tekeningen, liederen én muziek op het lijf geschreven van kinderen. De ouderen kunnen daar natuurlijk op inhaken.

Zes jongeren uit alle windstreken leiden ons langs de songs. Omdat de trektocht érgens moet beginnen geeft ‘onze’ Vlaamse Dries de start voor de liederenreis. Onderweg maakt hij vrienden: een moslimjongen, een weeskind, een Joodse jongen, meisjes uit Tsjaad en Bangladesh en een Amerikaan.

Op hun tocht omheen de wereld knalt (terecht woord hier) de groep jongeren tegen allerlei conflicten aan: harde en ongenadige oorlogen, vetes. Die teisteren de wereld. De jongelui ontdekken dat daar maar een enkel echt ‘wapen’ tegen bestaat: de zaken uitpraten, spreken met elkaar. En dat kan ook heel vaak al zingend. Dat wordt aangetoond in dit boekje, samengesteld door Patrick Retour en Bart Verschueren (tekst en muziek) en door Bart Vantieghem (illustraties).

Annemarie Gielen van Pax Christi Vlaanderen leidt het boekje in schrijft heel terecht: ‘Samen zingen geeft een goed gevoel, zingen brengt vriendschap en verbondenheid en kan zo een moment van vrede worden’ en nog ‘Op het ritme van de muziek verdwijnen muren en grenzen….. Terwijl je liederen van vrede en vriendschap zingt wordt de andere naast jou een tochtgenoot’.

Time4peace is uitgegeven bij Averbode. 56 blz. +CD

Meer info op deze pagina.