Verzamel mee handtekeningen voor vrede in Congo | Pax Christi Vlaanderen

Verzamel mee handtekeningen voor vrede in Congo

2016 wordt een cruciaal jaar voor de Democratische Republiek Congo: het jaar waarin volgens de grondwet verkiezingen moeten plaatsvinden. De politieke oproep van de campagne ‘Kies voor vrede! Ontwapen Oost-Congo’, die afgelopen Vredesweek werd gelanceerd, is actueler dan ooit. Vijf aanbevelingen aan onze beleidsmakers om duurzame vrede, ook in tijden van verkiezingskoorts, alle kansen te geven.

De oproep wordt ondersteund met een petitie. In totaal verzamelden we, met de steun van vele vrijwilligers, al meer dan 2800 handtekeningen. In maart overhandigen we de handtekeningen aan de bevoegde ministers, met een kleine actie in het bijzijn van mediafiguur en meter van de Vredesweek Leki.

2800 handtekeningen is fijn, maar om onze stem extra luid te laten klinken bij onze beleidsmakers, mogen het er nog veel meer zijn. Je kan nog steeds je solidariteit tonen, door de petitie te tekenen. Dat kan via deze pagina op de website www.ikkiesvoorvrede.be.

Je kan er rechtstreeks je handtekening zetten, maar je kan er ook petitieformulieren downloaden waarmee je in je buurt, familie, vereniging handtekeningen kan verzamelen.

Alvast bedankt voor uw medewerking. Samen kiezen we voor vrede!