Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Verslag

Gastvrij Antwerpen maakte er terug een heerlijk culturele mix van ontmoetingen, tafelen en activiteiten. Vrijwilliger Jef schoof mee aan een tafel met 99 anderen gedekt door Instroom Academy van Seppe Nobels.

Standpunt

144 religieuze organisaties verwelkomen de eerste Meeting of States Parties van het VN Verbodsverdrag op Kernwapens.

Pax Christi Réseau des Grands Lacs
Standpunt

De leden van het Netwerk Grote Meren van Pax Christi International roepen de VN en de Afrikaanse Unie op om te investeren in duurzame vrede in hun regio. Nieuwe spanningen dreigen voor nieuwe humanitaire ramp te zorgen.

Persbericht

Op 21 – 23 juni komen meer dan 100 landen samen in Wenen in het kader van het VN Verbodsverdrag op Kernwapens tijdens de eerste

Verslag

Op 10 juni werkten mensen zonder papieren mee op drie verschillende werkplekken in drie verschillende sectoren met een arbeidskrapte. In Antwerpen werkten ze mee in zomerbar Bar Chapel.

Persbericht

Op 10 juni zullen mensen zonder papieren mee aan de slag gaan in een school, een woonzorgcentrum en in een zomerbar. Sectoren waar duizenden vacatures niet ingevuld raken. In België leven sans papiers die meteen aan de slag kunnen. Actie in Bar Chapel in Antwerpen.

Actie

Momenteel discussieert de regering over de verhoging van het defensiebudget tot 2% van het BBP. Samen met de vredesbeweging doet Pax Christi een mailactie om de regering op te roepen dit niet te doen.

Verslag

Op Pinkstermaandag blies de beweging Pax Christi Vlaanderen verzamelen in het vredeshuis aan de Italiëlei om een nieuw manifest voor te stellen: een manifest voor vrede.

Standpunt

Toch zal er moeten gepraat worden, zeggen 34 organisaties die vandaag een open brief aan Eerste Minister De Croo sturen. België kan het voortouw nemen in een diplomatiek offensief.

Standpunt

In een sterke verklaring en begeleidende video zijn de Belgische bisschoppen duidelijk: er moet een menswaardige oplossing komen voor de mensen zonder papieren in België. Met onder meer een regularisatie.

Aankondiging

Hoe omgaan met zij die de wet overtreden? Verdient iedereen een tweede kans? Schuilt er een misdadiger in elk van ons? Ons nieuwe bezinnende aanbod zoekt antwoorden vanuit christelijke inspiratie.

Aankondiging

Sinds de oorlog in Oekraïne houdt de dreigende actualiteit veel jongeren wakker. Wij ontwikkelden daarom een workshop over kernwapens. Boek nu voor schooljaar 2022-2023!