Vlaamse Week tegen Pesten - STIP IT! | Pax Christi Vlaanderen

Vlaamse Week tegen Pesten - STIP IT!

Stip de week van 22 februari tot 1 maart 2019 aan in je agenda: dan organiseren het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, KETNET en WATWAT de Vlaamse Week tegen Pesten.

Pax Christi is lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en ondersteunt de Vlaamse Week tegen Pesten.

STIP IT

Stip it: zet 4 stippen op je hand en/of doe de 'Move tegen Pesten': zo laat je zien dat je tegen pesten bent. Deel met #stipit. 

STIP IT roept iedereen op om 4 stippen op de hand te zetten in de strijd tegen pesten. Het is een soort van antipestvirus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe sneller het virus zich verspreidt. De 4 stippen staan voor:

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Download de gratis actiefiches per doelgroep: basisscholen, secundaire scholen, jeugdbewegingen, sportclubs en ouderwerkingen.

Spread It

      Laat met je school, jeugdvereniging of sportclub zien dat jullie tegen pesten zijn: Verspreid het campagnemateriaal - te bestellen via kieskleurtegenpesten.be/materialen.

Je kan o.a. infofolders op maat van kinderen, jongeren en ouders bestellen, maar ook toffe gadgets zoals polsbandjes en tattoos of een boek om pesten tegen te gaan. Natuurlijk vind je er ook de campagne-affiches van Ketnet (gericht op -12 jaar) en WAT WAT (gericht op +12 jaar). WAT WAT zorgt zelfs voor 5 verschillende affiches, ieder met één van hun vaste influencers. Opmerking: de affiches van WAT WAT zijn nog in ontwikkeling, maar bestellen kan al.

Gebruik de Facebook-omslag van de Vlaamse Week op jouw profiel of gebruik één van onze Facebook-profielkaders op je profielfoto: profielkader met balk links of profielkader met balk onderaan.

WAT WAT brengt ook een online dilemmaspel rond pesten uit in de Week tegen Pesten. We houden jullie op de hoogte!

Je mag natuurlijk ook helemaal zelf een goede actie verzinnen. Online delen mag, vergeet #stipit niet.

Follow it

Kijk op Ketnet naar:

  • De lancering van de 'Move tegen Pesten' in Kingsize Live op 10 februari 2019
  • Kijk van maandag 25 tot donderdag 28 februari naar het programma 'STIP IT', met updates over de Move tegen Pesten en korte reportages over pesten.
  • Het Antipestival op 1 maart 2019
  • En blijf meezingen met het themalied van 2018 en 2019: 'Stip na stip' van Tinne Oltmans

Volg de Week online: