Vormingsaanbod VredesAcademie april 2017 | Pax Christi Vlaanderen

Vormingsaanbod VredesAcademie april 2017

Op woensdag 19 april 2017 organiseert Pax Christi Vlaanderen een vormingsdag.

In de voormiddag begeleidt Sabine Coppens van NOM (Netwerk Onderwijs Mediation) een vorming over Peer mediation. In de namiddag gaan we aan de slag met ‘de pestjuf’ Jaklin Laporte, over het ‘hulpverlenend gesprek’.

Verdieping van het project peer mediation

19/4/2017— 9 tot 12 u.

Mensen verschillen zoveel van elkaar dat samen spelen, leren en werken zonder conflicten bijna ondenkbaar is. Conflicten horen erbij, ook op school. Het is normaal dat gevoelens en meningen botsen. Peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren als bemiddelaar tussenbeide komen bij conflicten van leeftijdsgenoten. De bemiddelaars zijn geen scheidsrechters. Zij brengen de communicatie tussen de ruziënde leerlingen weer op gang en laten hen zo zelf oplossingen zoeken.

Tijdens deze sessie gaan we hier actief mee aan de slag. We oefenen op weerstand, escalatie en hoogoplopende emoties aan de hand van eigen ervaringen en rollenspelen. Kortom, je krijgt concrete handvaten en verdiepende inzichten mee.

I.s.m. Netwerk Onderwijs Mediation

De kostprijs bedraagt 30 euro inclusief materiaal en koffie. Na aanmelding ontvang je een factuur.

Het Hulpverlenend Gesprek met kinderen

19/4/2017— 14 tot 17 u.

Hoe praat je met kinderen die boos zijn, verdrietig, angstig, pesten of gepest worden? Hoe sta je ontevreden ouders te woord? Jaklin Laporte introduceert het hulpverlenend gesprek: een sessie waar we kennis maken met een manier van luisteren en spreken waardoor het kind leert omgaan met conflictsituaties.

In deze sessie worden geen grootse theorieën verkondigd. Via een juf die recht uit de praktijk komt, krijg je haalbare tools en tips in handen om kinderen op weg te helpen. Veel kans ook dat je – na het volgen van deze introductie – eender welk lastig gesprek niet meer uit de weg gaat. 

Al wie interesse heeft in een kennismakingssessie, kan dit meemaken op 19 april 2017. Op 26 april 2017 is er de mogelijkheid om sessie 2 te volgen en op 3 mei 2017 is er de mogelijkheid om sessie 3 te volgen.

De kostprijs bedraagt 30 euro per sessie inclusief materiaal en koffie. Na aanmelding ontvang je een factuur.

De vormingen vinden plaats bij Pax Christi Vlaanderen vzw in de bovenzaal, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen.

Schrijf je in via paxchristi@paxchristi.be of via het telefoonnummer 03/225 10 00.