Vouw jij ook mee voor vrede? | Pax Christi Vlaanderen

Vouw jij ook mee voor vrede?

In de komende Vredesweek dringen wij aan op meer middelen voor vredesopbouw. De Vredesweek-partners zetten de campagne symbolisch kracht bij met de actie ‘Vouwen voor vrede’. Doe jij ook mee?

Oorlog en geweld maken de afgelopen jaren opnieuw sterk opgang. In 2019 zijn er bijna 71 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Een triest record. Met de campagne Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn? roepen de Vredesweek-partners de nieuwe federale regering op om meer middelen in te zetten voor vredesopbouw. Een ‘ideaal’ momentum nu België twee jaar lang zetelt in de VN-Veiligheidsraad.

Met ‘Vouwen voor vrede’ zetten wij die actie kracht bij. Vouw een kraanvogel: het symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Registreer je actie via deze link

2. Vouw kraanvogels. Thuis, met vrienden, in je jeugdvereniging of sportclub, op school, ... Weet je niet hoe het precies gaat? Klik dan op onderstaande link op YouTube, en vouw gewoon mee. Dat neemt welgeteld tien minuutjes in beslag.

Vouw een kraanvogel

3. De vogels worden verzameld in de IJzertoren in Diksmuide. Je kan ze uiteraard zelf tot daar brengen, maar er zijn tal van regionale inzamelpunten waar je ze kan binnenbrengen. Stuur een mailtje naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be om je regionaal inzamelpunt te kennen. Hierbij al een voorlopige lijst met inzamelpunten. Die zal nog 'aangroeien' naar de Vredesweek toe.

4. Op 2 oktober 2019 leveren vertegenwoordigers van de Vredesweek de kraanvogels af aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel.

Vouwpakket voor vrede

Je kan je eigen origamipapier of kleurpapier gebruiken om vogels te vouwen. Gewoon een vierkant stuk papier van min. 13x13 cm. volstaat.

Maar je kan ook een vouwpakket bestellen. Daarin vind je 100 blaadjes vouwpapier met ‘customized’ opdruk, een flyer met instructies en info over het Vredesweek-thema. De voorraad is beperkt dus bestel jouw vouwpakket vandaag in onze vredeswinkel of vul het bestelformulier in.

De pakketjes zijn gratis, je betaalt alleen de verzendingskosten. Met de steun van Aan de IJzer en Rodenbachfonds.

Vééél succes!

Meer over Vouwen voor vrede

Alles over de Vredesweek