Vredesambassadeur Babs Mertens: Syrië laat mij niet los | Pax Christi Vlaanderen

Vredesambassadeur Babs Mertens: Syrië laat mij niet los

Op 16 februari 2017 is Jongerenambassadeur voor de Vrede Babs Mertens te gast op het maandelijkse lunchgesprek in het Sint-Baafshuis in Gent. Ze vertelt hoe Syrië en de dialoog met moslims haar niet loslaten.

Babs Mertens vond inspiratie bij de Italiaanse pater Paolo Dall’Oglio, die decennialang in Syrië leefde en werkte. Zij ontmoette hem een paar keer in België en bracht enkele maanden door in zijn klooster in Deir Mar Moussa. Nadat Dall’Oglio in 2013 werd ontvoerd en nog steeds vermist blijft, hield Babs de herinnering aan hem levend met verschillende stille wakes. Daarin vroeg zij ook aandacht voor Syrische vluchtelingen.

Op 25 oktober 2016 ontving Babs Mertens samen met Marc Colpaert de Prijs voor het Religieuze Boek voor hun vertaling van ‘Uit liefde voor de islam’, een boek waarin Dall’oglio neerschreef hoe hij bleef geloven in de verbondenheid tussen moslims en christenen. Op 8 december 2016 kreeg Babs Mertens, samen met Jessika Devlieghere & Shadi Zmorrod van de Palestijnse Circusschool en Peter Peene van Vredeswakes Langemark de titel van Ambassadeur voor de Vrede.

Vandaag werkt ze als onthaalmedewerker in de O.-L.-V.-Kerk in Brugge.

Aanvang van het lunchgesprek: 12.15 uur

Lees ook: Waar ik mij aan vasthoud in deze verontrustende tijden (Kerknet, 10 februari 2017)

Foto: Anne Vansteelandt