Vredescentrum: Lezing met Eva Willems | Pax Christi Vlaanderen

Vredescentrum: Lezing met Eva Willems

Op zondag 15 oktober 2017 organiseert het Vredescentrum van de provincie en de stad Antwerpen een lezing met Eva Willems, over de nasleep van de Peruaanse burgeroorlog.

Eva Willems is historica en doctoreert aan de UGent over geschiedenis, herinnering en transitional justice in Peru na de burgeroorlog met het Lichtend Pad in de jaren ‘80. In haar lezing 'Actuele kijk op de nasleep van de Peruaanse burgeroorlog' brengt ze het verhaal over heroische herinneringen en sprekende stiltes.

Van 1980 tot 2000 werd er in Peru een burgeroorlog uitgevochten tussen de maoïstische terreurgroep het Lichtend Pad en het Peruaanse leger. Vooral de inheemse bevolking werd zwaar getroffen door het geweld. Het gewapend conflict is vandaag voorbij, maar structureel geweld in de vorm van racisme en socio-economische ongelijkheid blijft dagelijkse kost. In deze lezing bekijken we de diversiteit aan herinneringen in een diep verdeelde post-conflict samenleving waar daders en slachtoffers opnieuw met elkaar moeten samenleven.

Praktisch:
De lezing begint om 11.15 uur en duurt 60 min.
Welkom vanaf 11 uur met een kopje koffie, thee of een glas fruitsap.
Na de lezing is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Adres: Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen (Bernarduscentrum).

Inkom: 5 euro. Reserveren via info@vredescentrum.be / 03 292 36 51
Studenten gratis.