Vredesloop in Ieper | Pax Christi Vlaanderen

Vredesloop in Ieper

Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert het Käthe Kollwitz Comité de jaarlijkse Vredesloop in Ieper.

SAMEN lopen voor vrede omdat oorlog enkel de gewone mens - over grenzen heen - treft én een garantie voor een duurzame toekomst blokkeert. Voor een positieve en duurzame impact op de samenleving. Eén voor allen en allen voor één.

Sinds 1997 organiseert het Käthe Kollwitz Comité jaarlijks een Vredesloop in Ieper, in de Westhoek, slagveld van WO I. Miljoenen soldaten werden tijdens WO I tegen elkaar in het harnas gejaagd, opgejut door het verdwazend nationalisme. Zij waren enkel kanonnenvlees voor de economische belangen van de grootmachten. Peter Kollwitz sneuvelde samen met 10 miljoen anderen. Zijn moeder, de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz, maakte een standbeeld ter herinnering aan haar zoon: Het treurende ouderpaar. Käthe Kollwitz en haar werk zijn een aanklacht tegen deze waanzinnige oorlog. Zij staan dan ook symbool voor de vredesgedachte van deze Vredesloop.

Praktisch:

Zaterdag 20 oktober 2018

14u : 700 m (6-8 jaar)
14u10 : 1400 m (9-14jaar)
14u50 : 5 km
15u : 10 mijl

Kleedkamers en douches : College van Ieper, Gezelleplein 11, Ieper.

Meer info: www.vredesloop.be

Pax Christ ontbreekt niet op dit mooie event en staat er met een info-stand. Loop even langs en toon alvast je mooiste vredesglimlach aan onze vrijwilligers van dienst: Jan en Stefaan.