Vredesonderhandelingen over Syrië: verklaring Pax Christi International & Wereldraad van Kerken | Pax Christi Vlaanderen

Vredesonderhandelingen over Syrië: verklaring Pax Christi International & Wereldraad van Kerken

Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de burgerprotesten in Syrië en het prille, broze staakt-het-vuren roepen Pax Christi International en de Wereldraad van Kerken in een gezamenlijke verklaring op om een einde te stellen aan het geweld in het land en toe te werken naar een politieke transitie.

De betrekkelijke ademruimte en de hervatting van de gestaakte vredesonderhandelingen over Syrië in Genève wakkerden de vreedzame burgerprotesten in het land opnieuw aan. De Syriërs spreken zich uit voor een democratisch en verenigd Syrië, waarin iedereen, wat ook zijn of haar achtergrond, gelijke rechten geniet. 

Volgens de verklaring van Pax Christi International en de Wereldraad van Kerken moeten alle belanghebbende partijen en de internationale gemeenschap van dit politieke momentum gebruik maken om de eerste stappen te zetten naar het beëindigen van het conflict en toe te werken naar een politieke overgang in het land.

Lees de verklaring in het Nederlands en in het Engels (originele versie).