Vredesproces en extractieve industrie in Colombia - Wat doet de EU? | Pax Christi Vlaanderen

Vredesproces en extractieve industrie in Colombia - Wat doet de EU?

Op dinsdag 20 november 2018 heeft in Brussel een conferentie met panelgesprek plaats over het vredesproces in Colombia en de situatie van de extractieve industrie, na het aantreden van de nieuwe regering. Kan de EU in dit proces een constructieve rol spelen?

Sinds augustus 2018 heeft Colombia een nieuwe regering. Wat kan de EU doen om het vredesakkoord en gesprekken met het ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) weer op de sporen te krijgen? Sinds 2017 zijn er 196 mensenrechtenverdedigers omgekomen, onder wie verschillende milieuactivisten. Wat kan de EU doen om de mensenrechtenwerkers te steunen, om ervoor te zorgen dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de VN Verklaring over Mensenrechtenwerkers geen dode letter blijven? Hoe kan de EU duurzame handel drijven met Colombia en ervoor zorgen dat de bedrijven in de extractieve industrie de mensenrechten respecteren?

Op uitnodiging van Pax Christi International, PAX Nederland en het International Office for Human Rights Action on Colombia (OIDHACO) komt een Colombiaanse delegatie van de Conference on Religions of Conference of Religious of Colombia (CRC) en het Environmental Committee in Defense of Life de situatie in hun land toelichten in een conferentie: 'The Colombian Peace Process and Extractives Situation Under a New Government: Which EU Responses Are Needed?'. Na de presentatie heeft een panelgesprek plaats over de antwoorden die de EU op de problematiek kan bieden.

Het event wordt gemodereerd door Francisco Assis (MEP S&D).

Voertalen: Engels en Spaans

Klik hier voor het voorlopig programma

Praktische informatie

Dinsdag 20 november 2018, 10-12 uur

Quaker House, Square Ambiorix 50, 1000 Brussel