Laatste Vredeswake Langemark 2014-2018 | Pax Christi Vlaanderen

Laatste Vredeswake Langemark 2014-2018

De cyclus van twaalf vredeswakes in Langemark is rond: op zondag 4 november 2018 heeft de afsluitende wake plaats, in het kader van 24 uur Wakker voor Vrede. We ontmoeten een aantal van de vroegere getuigen, en begroeten ook nieuwe gasten.

Het sluitstuk en het hoogtepunt van ’24 uur Wakker voor Vrede’ is de vredeswake. Hoe kunnen we de vredeskrachten in de samenleving versterken? Wat kan ik zelf doen? Hoe kan ik het verschil maken? Hoe blijven we ook na 2018 wakker voor vrede? Op die vragen zoeken we antwoorden, met vredesmensen uit binnen- en buitenland. We versterken de verbondenheid tussen zoveel mensen, waar ook ter wereld, die de overtuiging delen dat vrede een haalbare droom is. We spreken elkaar moed in om te durven kiezen voor soms lastige wegen van dialoog, empathie, (mede)menselijkheid, rechtvaardigheid, solidariteit. We verklaren de hoop gewettigd dat samen leven in vrede ooit werkelijkheid wordt.

Onder de gasten van deze wake mogen we al zeker rekenen op deze bevlogen vredeskunstenaars:

▪ Kristin Verellen

Op 22 maart 2016 verloor Kristin Verellen haar partner Johan Van Steen bij de aanslag in metrostation Maalbeek. Ze stapte heel bewust niet in een spiraal van haat, maar stopt haar energie in een constructief verhaal. Ze nam het initiatief voor de vrijwilligersbeweging Circles – We have the choice. Die bouwt aan een cultuur van inclusie en dialoog en maakt ontmoeting en verbinding van mensen uit diverse culturen mogelijk.

▪ Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza is een jonge Nederlandse die in Brussel film studeert. Van jongs af aan schrijft ze gedichten, liedjes, een dagboek… In het programma Belgium gots talent liet ze zich opmerken met een verrassende ‘slam poetry’-act rond racisme. Op haar eigen wijze schudt ze de aanwezigen wakker voor vrede.

▪ Delegatie van The Parents Circle

Hardnekkig blijven geloven in – en werken aan verzoening en vrede: het is allerminst vanzelfsprekend in een context van uitzichtloos geweld en wantrouwen. De Israëlische en Palestijnse families, verenigd in The Parents Circle, doen het toch en inspireren zo in eigen land en wereldwijd al wie zich engageert voor een meer vredevolle wereld.

▪ Jongeren voor vrede

Jongeren zijn de vredeskunstenaars van de toekomst. We verwelkomen jonge mensen uit verschillende landen die hun droom voor de wereld van morgen verwoorden.

▪ WOSHkoor

Al bijna 40 jaar is het WOSHkoor een gevestigde waarde onder de Vlaamse solidariteitskoren. Meer dan 100 muzikanten en zangers brengen liederen uit alle hoeken van de wereld en dragen zo  een boodschap uit van hoop en verbondenheid.

Praktisch

De vredeswake vindt zoals gewoonlijk plaats om 15 uur in de Sint-Pauluskerk. Wie daar geen plaatsje meer vindt, kan alles volgen op videoschermen in het vredescafé in OC Den Tap.

Om 10.30 u. nodigt de christelijke geloofsgemeenschap uit om in de Sint-Pauluskerk feestelijk eucharistie te vieren onder de noemer ‘Vrede: het eerste geluk van de mens’.Iedereen is welkom om mee te bidden en zingen voor vrede.

Alle info over 24 uur Wakker voor Vrede op deze pagina.