Actueel

WAKKER VOOR VREDE: VERZOEN JE, MAAK VREDE WAAR

Op zondag 8 november 2015 trekt Wakker voor Vrede de Vredeswakes Langemark, een reeks van 12 wakes in het kader van de herdenking van Wereldoorlog I, open tot een jongerenevent over verzoening.

Verzoening: het lijkt niet meteen een thema waar jongeren wild van worden. Toch was het niet zo moeilijk om er in Langemark een aantal rond de tafel te krijgen die er ook nog eens ‘werk’ wilden van maken. Onder de noemer ‘VerZOEN je, maak VREDE waar!’ staken zij, samen met het ‘Wakker voor vrede’-team, een programma voor en door jongeren in elkaar.

Naast een vredeswake voor het brede publiek, zetten ze op 8 november ook ‘het grote verZOENingsspel’ op voor jongeren vanaf 14 jaar. Ze wisten een reeks opmerkelijke gasten te strikken: Pax Christi’s Jongerenambassadeur voor de Vrede Oona Wyns, die een facebookcampagne tegen pesten opstartte, Hilde Van Geel, die een moeizame weg naar verzoening aflegde met de moordenaar van haar zus, Jan De Cock, die in zijn boek ‘Hotel Pardon’ slachtoffers en nabestaanden van geweld aan het woord liet over hun ervaring met vergiffenis en verzoening, en Arab Aramin en Yigal Elhanan, jonge vertegenwoordigers van de Israëlisch-Palestijnse organisatie The Parents Circle, die speciaal voor de gelegenheid naar België komen. De Parents Circle is een vereniging van families die een kind verloren in het conflict tussen Israël en Palestina.

Hiphopact Tix & Flea en Klimdraad, een jongerenkoor uit Poperinge, zorgen voor de muzikale inbreng.

Praktisch

> Jongeren vanaf 14 jaar zijn welkom vanaf 9.30 u. in OC Den Tap, Klerkenstraat 37; daar start om 10 u. het grote verZOENingsspel. Vooraf inschrijven via www.wakkervoorvrede.be.

> In de Vrije Basisschool, Zonnebekestraat 27, staan om 10.30 u. ontmoetingen op het programma met Hilde Van Geel en met Jan De Cock en de jongeren van The Parents Circle. Vrij toegankelijk voor iedereen, onthaal vanaf 10 u. Graag aanmelden viainfo@vredeswakeslangemark.be.

> De vredeswake ‘VerZOEN je, maak VREDE waar’ start om 15 u. in de Sint-Pauluskerk(sing-in vanaf 14.30 u.; einde voorzien om 16.30 u.). De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

> Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 37.

Meer informatie is te vinden op www.wakkervoorvrede.be. Wie dat wenst, kan daar ook intekenen op de nieuwsbrief.
Contact: info@vredeswakeslangemark.be, 0474/689.460

Meer info in dit uitgebreide persbericht