Wereldvluchtelingendag in Antwerpen | Pax Christi Vlaanderen

Wereldvluchtelingendag in Antwerpen

Elke dag dwingen oorlogen duizenden mensen hun huizen te verlaten. Families zoals de uwe, families zoals de mijne. Om geweld te ontlopen laten ze alles achter. Alles behalve hun dromen en verlangens.

Wij geloven dat alle vluchtelingen recht hebben op bescherming en om te leven in veiligheid. Samen sturen wij een duidelijke boodschap naar overheden dat wij meer solidariteit en verantwoordelijkheid van hen verwachten.

Maandag 20 juni 2016 (van 12 tot 13.30 uur) organiseert Gastvrij Antwerpen aan de Wapper (kant van de Meir) in Antwerpen een actie voor Wereldvluchtelingendag. Iedereen kan komen helpen om mensen aan te spreken en brochures uit te delen van verschillende partners die zich inzetten voor mensen op de vlucht/mensen in nood. Dat alles onder een stralende zon en onder begeleiding van een groep internationale muzikanten.

Gastvrij Antwerpen is een samenwerking van beweging.net en De Loodsen, CAW Antwerpen, Samenlevingsopbouw, Variant, Hart Boven Hard Antwerpen, het Internationaal Comité, Oxfam wereldwinkel, Kids Parlement en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Volg het event op facebook.