Wereldvluchtelingendag - Film "Dying for life" in 4 steden. | Pax Christi Vlaanderen

Wereldvluchtelingendag - Film "Dying for life" in 4 steden.

In het kader van Wereldvluchtelingendag organiseren filmmakers Andrés Lübbert & Hussein Shabeeb 4 vertoningen in 4 steden van hun film "Dying for life". Na de screening volgt een nagesprek met het regisseursduo Hussein Shabeeb en Andrés Lübbert en de protagonisten. 

Osama en Dara zijn twee Syriërs die elkaar ontmoeten in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater. Ondanks de moeilijkheden waarmee ze in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een queeste van humane veerkracht om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving.

Filmmaker Andrés Lübbert wilde een project realiseren waarin hij de jonge vluchtelingen, die hij via kunstZ leerden kennen, centraal stelt. Andrés' vader vluchtte destijds voor het regime van Pinochet en het thema blijft hem als filmmaker prikkelen. Coregisseur Hussein Shabeeb vluchtte 8 jaar geleden uit Irak.

Documentaire, 77 minuten. Arabisch gesproken, Engelse ondertitels.

Een productie van Andrés Lübbert & Hussein Shabeeb in coproductie met KunstZ. Met de steun van Arenbergschouwburg en Fonds voor Amateurkunsten. Muziek door Alejandro Rivas Cottle.

 
teaser Dying for Life