Werk mee aan een verbod op kernwapens | Pax Christi Vlaanderen

Werk mee aan een verbod op kernwapens

In maart 2017 is het zover: dan beginnen 123 landen te onderhandelen over een nieuw VN-verbodsverdrag op kernwapens.

ICAN, de internationale campagne voor een verbod op kernwapens, waarvan Pax Christii Vlaanderen en International actief lid zijn, roept op om de vertegenwoordigers van de landen die niet deelnemen aan de onderhandelingen in New York een boodschap te sturen.

In oktober 2016 stemde de VN een resolutie om multilaterale onderhandelingen op te starten om te komen tot een juridisch afdwingbaar verbod op kernwapens: ‘L.41: Taking Forward Multilateral Nuclear Disarmament Negotiations’.
Hoewel België pretendeert een kernwapenvrije wereld te willen, maakte ons land de afgelopen weken en maanden echter duidelijk niet te willen deelnemen aan de onderhandelingen. Wij kunnen onze VN-ambassadeur duidelijk maken dat België aan de juiste kant van de geschiedenis moet staan.

Paul Lansu, senior policy advisor bij Pax Christi International, lichtte op 18 januari 2017 de stappen naar de onderhandelingen in New York toe bij de Commissie ATTENT - Netwerk voor maatschappelijke inzet Bisdom Antwerpen. Leden van de Commissie zullen op suggestie van ICAN brieven sturen naar de Belgische VN-ambassadeur in New York.

Wil je ook een boodschap naar de VN-vertegenwoordiger sturen, vul je naam, e-mailadres en land in op dit online-formulier, en verstuur de boodschap.

Lees de toelichting van Paul Lansu voor ATTENT: Naar een internationaal verbod op kernwapens in 2017 - Optie voor een humanitaire benadering

Lees ook: Een perfect jaar om kernwapens te bannen - Schrijf een brief! (een artikel op Kerknet)

Meer info over de campagne op http://nuclearban.org/

Foto: Matthias Lambrecht/Creative Commons