Word vredesjournalist met Young Peace Journalists | Pax Christi Vlaanderen

Word vredesjournalist met Young Peace Journalists

Met het project Young Peace Journalists wil Pax Christi International verhalen van vluchtelingen en asielzoekers meer onder de aandacht brengen.

De voorbije herfst startte Pax Christi International onder leiding van Youth Coordinator Tabitha Redepenning met het project Young Peace Journalists (YPJ). Met dit project trekken zij studenten en jongeren aan om interviews af te leggen met vluchtelingen, migranten en asielzoekers. Pax Christi International wil via YPJ de verhalen van vluchtelingen onder de aandacht brengen en meer begrip en medeleven wekken voor mensen die op de vlucht moesten uit hun thuisland en elders onderdak zoeken. Een eerste reeks interviews, afgenomen door een twaalftal deelnemers aan het YPJ, kan je bekijken op deze blog met vredesverhalen.

Ondertussen zoekt Pax Christi International nog nieuwe mensen om het Young Peace Journalist-team te bemannen. Wil je nieuws brengen over het leven van vluchtelingen, migranten, asielzoekers en ontheemde personen? Wil je hun situatie onder de aandacht brengen, invloed uitoefenen op beleidsmensen en een – positief – verschil maken voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving? Ben je tussen 12 en 30 jaar en wil je het team versterken, of ken je jongeren die hiervoor in aanmerking kunnen komen, klik dan op deze pagina en stel je kandidatuur.

De deadline om je kandidatuur in te dienen is 13 februari 2017. Een online training is gepland op 4-5 maart 2017.