World Week for Peace in Palestine and Israel | Pax Christi Vlaanderen

World Week for Peace in Palestine and Israel

Van zondag 16 tot zondag 23 september 2018 heeft de jaarlijkse World Week for Peace in Palestine and Israel plaats.

Met dit initiatief vraagt de Wereldraad van Kerken gelovigen om tijdens hun vieringen en activiteiten oog te hebben en steun te betuigen voor vrede en rechtvaardigheid voor de burgers in Israël en Palestina. Dit jaar ligt de focus van de week op de situatie van kinderen en jongeren die met het conflict tussen Israëli en Palestijnen opgroeien.

De Wereldraad van Kerken en Pax Christi International stellen tijdens deze week verschillende materialen voor reflectie en informatie ter beschikking. Het meeste materiaal is in het Engels.

Voor de internationale gebedsdag op 21 september in het kader van de Week for Peace, worden een aantal gebeden gesuggereerd. Je vindt hierbij ook een aantal Nederlandse vertalingen ervan.

Meer over deze World Week for Peace in Israel and Palestine vind je op deze pagina van Pax Christi International en op de website van de Wereldraad van Kerken.

Pax Christi International publiceerde een statement naar aanleiding van de Week for Peace in Palestine and Israel. Lees het statement in het Engels (originele versie) en in de Nederlandse vertaling.