Artikel
Verslag
Van 3 tot 13 februari 2023 trok een internationale groep van 13 deelnemers naar Jeruzalem en Bethlehem om te luisteren naar lokale ngo's, vredesgroepen en christenen. De vredespelgrimage was een initiatief van Pax Christi International.
Actie
Zowel in Rusland, Wit-Rusland als in Oekraïne zijn er mannen en vrouwen die weigeren om deel te nemen aan deze oorlog. Zij die niet willen doden verdienen onze bescherming. Steun de petitie.
Verslag
Op zondag 26 februari 2023 verzamelden 3.000 actievoerders aan het Noordstation van Brussel om te pleiten voor een stopzetting van de oorlog in Oekraïne door een staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen. Pax Christi liep mee voorop.
Verslag
Van 20 tot 22 februari kwamen 68 vrijwilligers en professional actief binnen de Stop Killer Robots - waaronder Merel Selleslach van Pax Christi Vlaanderen - uit 29 landen samen op Costa Rica. De conferentie 'digitale dehumanisering' onderzocht op ...
Persbericht
De Belgisch Coalitie tegen Kernwapens (BCK) is uiterst bezorgd over de totale aftakeling van het mondiale nucleaire wapenbeheersingsregime. Op dinsdag 21 februari kondigde de Russische president Vladimir Poetin aan dat zijn land het New START verdrag ...
Standpunt
Pax Christi International doet een dringend beroep op de internationale gemeenschap om onmiddellijk diplomatieke initiatieven mogelijk te maken om de internationale orde en de territoriale integriteit van Oekraïne te herstellen.