Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Persbericht

Op 21 – 23 juni komen meer dan 100 landen samen in Wenen in het kader van het VN Verbodsverdrag op Kernwapens tijdens de eerste

Persbericht

Op 10 juni zullen mensen zonder papieren mee aan de slag gaan in een school, een woonzorgcentrum en in een zomerbar. Sectoren waar duizenden vacatures niet ingevuld raken. In België leven sans papiers die meteen aan de slag kunnen. Actie in Bar Chapel in Antwerpen.

Persbericht

In aanloop naar de Nakba Dag, de dag waarop in 1948 de catastrofe begon voor de Palestijnen, veroordeelt Pax Christi International met klem het aanhoudend Israëlisch geweld op duizenden vreedzame burgers.

Persbericht

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Pax Christi Vlaanderen vragen de Belgische overheid om Russische dienstweigeraars asiel te verlenen.

Persbericht

Kernwapens geven een nieuwe en gevaarlijke draai aan het conflict in Oekraïne. De Belgische Coalitie tegen Kernwapens reageert.

Persbericht

Het kan niet zijn dat er op basis van nationaliteit of huidskleur gediscrimineerd wordt over wie al dan niet eerst in veiligheid mag zijn.

Persbericht

Ook ICAN, de campagne tegen kernbewapening waar Pax Christi Vlaanderen lid van is en laureaat van de Nobelprijs van de Vrede in 2017, veroordeelt de Russische invasie van Oekraïne en waarschuwt voor de gevaren van kernwapens in het conflict.

Persbericht

Pax Christi Vlaanderen veroordeelt scherp de aanval van het Russische leger op Oekraïens grondgebied.

Persbericht

Welke concrete stappen moet België zetten om een proactieve houding te kunnen aannemen op vlak van kernontwapening? De Belgische Coalitie tegen Kernwapens doet aanbevelingen.

Persbericht

Een deel van de Vlaamse wapenexport belandt in conflictgebieden. In een open brief vragen wij striktere controle op eindbestemming en wederuitvoer van wapens buiten de EU, en een strenger Europees beleid.

Persbericht

Middenveldorganisaties kaarten de huidige opvangcrisis en andere mensonterende aspecten, zoals detentie en de situatie van sans papiers, van het huidige migratiebeleid aan.

Persbericht

Fernand Marechal en zijn vrijwilligersgroep en Herman Van Goethem krijgen de titel van ‘Ambassadeur voor de Vrede 2021’. Beide bouwen elk op hun gedreven manier mee aan een vredevolle samenleving.