Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

21 september, 2017 - 20:00

Vredesweek - Staten-Generaal van de Liefde

Op 21 september 2017, Internationale Dag van de Vrede, organiseert Pax Christi Vlaanderen in het kader van de Vlaamse Vredesweek een Staten-Generaal van de Liefde.

De Staten-Generaal wordt een statement over 'liefde als individuele en maatschappelijke kracht die mensen dichter bij elkaar brengt in plaats van hen uit elkaar te drijven'. Liefde die verschillen overstijgt en waardeert, liefde die onvoorwaardelijk en alomtegenwoordig is, liefde die weerbaar maakt en kwetsbaarheid toelaat, kortom een essentiële inspiratie- en krachtbron.

Traditioneel brengt een Staten-Generaal de afgevaardigden van het volk samen. De Vredesweek biedt een platform aan inspirerende bepleiters van de liefde.
Laat je bezielen door Mohamed El Bachiri, Bleri Lleshi, Babs Mertens, Christophe Busch, Tom Sauer en vele anderen.

Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.