Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

27 september, 2017 - 19:30

Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond

Op woensdag 27 september 2017 heeft in het kader van de Vlaamse Vredesweek een gespreksavond plaats over de Italiaanse jezuïet Paolo Dal'oglio.

In juli 2013 verdween de Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio in Syrië, toen hij wilde bemiddelen tussen strijdende partijen. Paolo is de stichter van het bijzondere woestijnklooster Deir Mar Moussa, waar hij zich opende voor de ‘moslimziel’ en betrokkenheid in plaats van afwijzing toonde.

Marc Colpaert en Babs Mertens, auteurs van 'Uit liefde voor de islam' en Sarah Avici gaan in gesprek met Eva Vergaelen van Motief over de figuur van Dall’oglio en diens werk.

Vrije bijdrage vanaf 5 euro volgens eigen vermogen.

Vredeshuis, Italiëlei 98a, Antwerpen

Schrijf je in

Een organisatie van CIMIC in samenwerking met KaVIS en Motief vzw.

Foto: Creative Commons