Agenda

Terug naar overzicht
20 augustus 2019

Op 20 augustus 2019 spreekt Nadia Nsayi in ‘De Preekstoel’ in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

30 september, 2017 - 11:00

Vredesweek - Antwerpen in al zijn kleuren

Op zaterdag 30 september 2017 zet de Vredesweek de vredestuin aan de Italiëlei 98a open voor een kleurrijk tuinfeest.

Diversiteit polariseert, een multiculturele samenleving is geen evidentie. De uitdagingen in een multiculturele stad als Antwerpen, zijn dan ook reëel. Eén van de grote obstakels om elkaar te ontmoeten zijn de vele vooroordelen die bestaan ten opzicht van moslims en vluchtelingen. Wantrouwen en zelfs angst zijn hierbij nooit ver weg. En dit van twee kanten. Dankzij informele ontmoeting wordt ingezet op verbondenheid tegen deze polarisatie in.

‘Spreek en dialogeer met respect’: zo luidt de tweede stap van liefdevol verzet zoals beschreven in de campagnetekst. Op zaterdagmiddag 30 september 2017 zetten we in op ontmoeting, tegen alle polarisatie in die er heerst over thema's als vluchtelingen en Islam. Eten, aangename gesprekken en workshops: er is voor elk wat wils.

Programma

11.00 - 12.30: Cirkel met Kristin Verellen als gastvrouw

Circles – We have the choice  is gegroeid uit een vrijwillig burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner verloor in de aanslag in Maalbeek op 22 maart 2016 – en een kring van vrienden. Deze groep van professionele begeleiders organiseert sinds de aanslagen momenten van zinvol samenzijn in Cirkel, in verschillende toepassingen. Zo willen ze mee bouwen aan een cultuur van inclusie en dialoog, trauma helen in mensen en gemeenschappen, machteloosheid ombuigen in kracht en mensen van hart tot hart verbinden.

Gelieve vooraf hier in te schrijven

13.00: Muziek door Damast Duo

Damast Duo bestaat uit Jonas Malfliet en Shalan Alhamwy. Jonas is een Belgische muzikant, leraar en componist. Hij is een muzikale getalenteerde veelvraat, in het Damast Duo is hij accordeonist. Shalan is een gerenomeerde Syrische violist, hij speelde in Syrië bij het Nationale Orkest. Ook in België blijft hij zijn muzikale passie volgen. Hij speelt zo in het Syrian Expat Philharmonic Orchestra and Gent Folk Violin Project, geeft les...

Doorlopend is eten voorzien. Daarnaast kan je eveneens proeven van en deelnemen aan:

  • Archieftafels van Vrede: Kunst, taal, ontmoeting en dialoog staan centraal op de Tafels van vrede. Op 30 september nodigen ze je uit om deel te nemen aan archieftafels van vluchtelingen. Hier zullen vluchtelingen hun verhaal uit de doeken doen aan de hand van een voor hen belangrijk voorwerp
  • Expositie van de Ahmadiyya moslimgemeenschap: De Ahmadiyya moslimgemeenschap gaat in dialoog met de andere deelnemers van Antwerpen in al zijn kleuren. Ze doen dit onder andere aan de hand van Korans die ze zullen exposeren
  • Op koffie/thee bij Koerden en christenen uit Iran: Wist je dat er in Iran heel wat minderheden wonen? Ontmoet enkelen van hen, ga met hen in gesprek, ontdek de verhalen maar bovenal de mensen. Hoe beter delen dan bij een goed kopje koffie of thee.

Een organisatie van KaVIS (Kapucijnen - Vlaanderen Internationale Solidariteit) in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen.

Met steun van de Stad Antwerpen.

Vredestuin, Italiëlei 98a, Antwerpen
Vanaf 11 u.

Foto: Creative Commons