Vredesweek - Een jihad van liefde: Mohamed El Bachiri te gast in Brugge | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

25 september, 2017 - 20:00

Vredesweek - Een jihad van liefde: Mohamed El Bachiri te gast in Brugge

Op maandag 25 september 2017 organiseert Pax Christi Brugge de lezing 'Een jihad van liefde', met Mohamed El Bachiri, in het kader van de Vredesweek.

Mohamed El Bachiri verloor zijn levenspartner Loubna Lagquiri bij de aanslag op 22 maart 2016 in Maalbeek. Wat hij daarna deed is opmerkelijk: hij riep op tot een jihad van liefde. Zijn boodschap van verzoening en hoop is een ware inspiratiebron en geeft perfect de essentie van de Vredesweek weer. Na zijn veelvuldig bekeken pleidooi op 'De Afspraak' en het boek dat er samen met David Van Reybrouck kwam, kan je hem ontmoeten op 25 september 2017 in Brugge.

Geniet van deze unieke lezing in Mijn Brugge, Frank Van Ackerpromenade 2.
Aanvang: 20 uur.

De organisatie van de Vlaamse Vredesweek in Brugge is een samenwerkingsverband tussen Pax Christi Brugge, Vormingplus, Diversiteitsdienst, Nsanga, werkgroep Interreligieuze Dialoog Integraal Brugge.

Contactpersoon Vlaamse Vredesweek Brugge: Marieke Verplancke, Leenhof 7, 8310 Assebroek, 050 35 62 97

marieke.verplancke@proximus.be

www.vredesweekbrugge.be