Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

11 oktober, 2017 - 19:30

Kleine Helden: deel 2 - mensenrechtenverdedigers in Israël

De reeks 'Kleine Helden' belicht het werk van een aantal mensenrechtenverdedigers.

Overal ter wereld neemt het geweld tegen verdedigers van mensenrechten toe. Wat zijn de oorzaken en mogelijke oplossingen? Tijdens drie gespreksavonden gaan we op zoek naar antwoorden.

Deel 2: mensenrechtenverdedigers in Israël

Met Sarit Michaeli (B'Tselem), Wouter Vandenhole (Universiteit Antwerpen), Brigitte Herremans (Broederlijk Delen).

Sarit Michaeli (foto) is de internationale beleidsmedewerker van de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem. Gedurende 12 jaar was ze de woordvoerder van de organisatie. Voorheen werkte ze als journaliste, grafisch vormgeefster en vertaalster en was ze zowel in Israël als internationaal actief in bewegingen voor sociale verandering. Enerzijds doet Sarit beleidswerk bij de diplomatieke gemeenschap en werkt ze met internationale ngo’s. Anderzijds documenteert ze ook betogingen op de Westelijke Jordaanoever, met bijzondere aandacht voor het misbruik van wapens door de Israëlische veiligheidsdiensten bij het bedwingen van menigtes.

Sarit ziet de situatie op het terrein somber in en werd zelf ook al het slachtoffer van geweld door het Israëlische leger. Ondanks de toenemende restricties, benadrukt ze dat Israëlische mensenrechtenverdedigers, in tegenstelling tot hun Palestijnse collega’s, hun werk - voorlopig - kunnen doen. 

Wouter Vandenhole (hoogleraar mensenrechten Universiteit Antwerpen) verzorgt de inleiding. Na het verhaal van Sarit volgt een panelgesprek in het gezelschap van Wouter Vandenhole en Brigitte Herremans van Broederlijk Delen.

Woensdag 11 oktober 2017, 19.30 u.
Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13, Gebouw C - Lokaal C.102.
Vertaling Engels-Nederlands wordt voorzien

'Kleine Helden’ is een initiatief van Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen (deel 2 & 3), in samenwerking met Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Amnesty International Vlaanderen.