Agenda

Terug naar overzicht
2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

4 december 2019

Op woensdag 4 december 2019 geeft Paul Lansu een lezing in het ontmoetingscentrum in Lichtaart.

12 december 2019

Op 12 december 2019 heeft in Kazerne Dossin de plechtige uitreiking plaats van de titel van 'Ambassadeur voor de Vrede'. Laureaten van deze twintigste editie zijn Brigitte Herremans en Artsen zonder Grenzen.

23 september, 2017 (Doorlopend)

Vredesweek - Sit-in met silenceforpeace - dag 2

Op 22 en 23 september 2017 houdt 'silenceforpeace' een sit-in van 24 u. op de Handschoenmarkt in Antwerpen.

silenceforpeace is een vredesinitiatief dat een krachtig signaal de wereld wil insturen als antwoord op tumult en hoog oplopend geweld: vrede begint in het hart van ieder mens, stilte brengt vrede in jezelf en in de wereld. Stilte is de taal die alle gemeenschappen, culturen en religies overstijgt. Elke minuut die je in stilte doorbrengt, draagt bij aan wereldvrede.

Na de succesvolle sit-in op het Beursplein te Brussel in 2016, wordt iedereen nu uitgenodigd om in stilte samen te zitten op de Handschoenmarkt in Antwerpen (en dus niet op de Groenplaats, zoals eerst werd gemeld). De 'sit-in' start op vrijdag 22 september om 17 uur en eindigt op zaterdag 23 september, ook om 17 uur. Binnen die 24 u. kan je voor korte of lange tijd mee komen zitten. We voorzien een aantal stoeltjes, maar breng gerust je eigen kussen, bankje of zitje mee.

Op deze Facebook pagina kan je alvast aangeven dat je mee-zit en het event mee verder verspreiden onder vrienden.

Meer info op deze pagina

Handschoenmarkt, Antwerpen, plein voor de ingang van de kathedraal

Van 22/09, 17 u. tot 23/09, 17 u.