Agenda

Terug naar overzicht
2 april 2019

Elke eerste dinsdag van de maand heeft bij Pax Christi een interreligieuze, stille meditatie plaats.

3 april 2019

Op 3 april 2019 organiseert het UCSIA, in samenwerking met 11.11.11, Pax Christi en Sant’ Egidio een debatavond over lokale praktijken van verzoening in gebroken gemeenschappen.

9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

23 september, 2017 - 10:15

Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht

In het kader van de Vlaamse Vredesweek heeft op zaterdag 23 september 2017 voor de tweede keer een vredeswandeling plaats in Haacht.

Tijdens de wandeling houden we geregeld halt en luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er ook in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling maakt een groene lus van ongeveer 15 km. rond de gemeente Haacht en begint om 10.15 uur aan het station van Haacht.

Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13 uur.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16 en 16.30 uur.

Een inspirerende, niet te missen activiteit, georganiseerd in samenwerking met ‘TAU- franciscaanse spiritualiteit vandaag’.

Bijzonder om weten: op dit wandeltraject hielden verzetsstrijders op 19 april 1943 een nazi-transport tegen. Van de 1.636 gevangen genomen joden en zigeuners die vanuit de Dossinkazerne in Mechelen naar het vernietigingskamp Auschwitz werden getransporteerd, konden tijdens dat oponthoud 232 mensen uit de trein springen. 119 van hen ontsnapten daadwerkelijk aan de gaskamers.