Agenda

Terug naar overzicht
2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

4 december 2019

Op woensdag 4 december 2019 geeft Paul Lansu een lezing in het ontmoetingscentrum in Lichtaart.

12 december 2019

Op 12 december 2019 heeft in Kazerne Dossin de plechtige uitreiking plaats van de titel van 'Ambassadeur voor de Vrede'. Laureaten van deze twintigste editie zijn Brigitte Herremans en Artsen zonder Grenzen.

23 september, 2017 - 10:15

Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht

In het kader van de Vlaamse Vredesweek heeft op zaterdag 23 september 2017 voor de tweede keer een vredeswandeling plaats in Haacht.

Tijdens de wandeling houden we geregeld halt en luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er ook in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling maakt een groene lus van ongeveer 15 km. rond de gemeente Haacht en begint om 10.15 uur aan het station van Haacht.

Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13 uur.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16 en 16.30 uur.

Een inspirerende, niet te missen activiteit, georganiseerd in samenwerking met ‘TAU- franciscaanse spiritualiteit vandaag’.

Bijzonder om weten: op dit wandeltraject hielden verzetsstrijders op 19 april 1943 een nazi-transport tegen. Van de 1.636 gevangen genomen joden en zigeuners die vanuit de Dossinkazerne in Mechelen naar het vernietigingskamp Auschwitz werden getransporteerd, konden tijdens dat oponthoud 232 mensen uit de trein springen. 119 van hen ontsnapten daadwerkelijk aan de gaskamers.