Agenda

Terug naar overzicht
20 augustus 2019

Op 20 augustus 2019 spreekt Nadia Nsayi in ‘De Preekstoel’ in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

28 september, 2017 - 19:30

Vredesweek - Open ontmoetingsavond christenen en moslims

In het kader van de Vredesweek heeft op donderdag 28 september 2017 een open avond plaats met Jonas Slaats. Hij houdt een lezing met als thema: 'Radicaal samen: dialoog als antwoord op vijanddenken'.

In het werk van antropoloog en theoloog Jonas Slaats is er één terugkomende thematiek: het voorkomen en doorbreken van de cirkel van haat en geweld.

De voormalige Vredesweekcoördinator heeft ondertussen heel wat expertise opgebouwd en werkt momenteel bij Kif Kif, een beweging die strijdt tegen discriminatie en voor meer gelijkwaardigheid. Daarnaast engageert hij zich op zelfstandige basis voor verschillende campagnes en projecten. De inhoudelijke nadruk ligt daarbij vooral op diversiteit, interculturaliteit en maatschappelijke beweging. De ideale persoon dus om zijn licht te laten schijnen over de thematiek van de Vredesweek.

Iedereen welkom!

Plaats: PC De Koepel, Aanvang:19.30 u.

De organisatie van de Vlaamse Vredesweek in Brugge is een samenwerkingsverband tussen Pax Christi Brugge, Vormingplus, Diversiteitsdienst, Nsanga, werkgroep Interreligieuze Dialoog Integraal Brugge.

Contactpersoon Vlaamse Vredesweek Brugge: Marieke Verplancke, Leenhof 7, 8310 Assebroek, 050 35 62 97

marieke.verplancke@proximus.be

www.vredesweekbrugge.be