Agenda

Terug naar overzicht
20 augustus 2019

Op 20 augustus 2019 spreekt Nadia Nsayi in ‘De Preekstoel’ in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

3 oktober, 2017 - 19:30

Vredesweek - Debat: Media en polarisering

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseren Pax Christi Vlaanderen en het Vredescentrum van Antwerpen een debat over 'media en polarisering'.

De Vredesweekpartners roepen op tot een verandering in discours, positieve verhalen tegen de tendens van wij-zij denken in. Hierin lijkt een essentiële rol te zijn weggelegd voor med

Dragen de media een verantwoordelijkheid in het huidig klimaat van polarisering? Hoe communiceren over provocerende figuren en gebeurtenissen die tot verdeeldheid kunnen leiden? Is er ruimte voor positieve communicatie die aanzet tot meer verbondheid? We gaan op zoek naar antwoorden op deze en andere prangende vragen tijdens een open gesprek.

Met o.a. Tim Pauwels (ombudsman VRT NWS) en Tom Naegels (voormalig journalist De Standaard)
Moderator: Giselle Nath

Een organisatie van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met Vredescentrum vzw

Sint-Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, Antwerpen

Schrijf je in

Foto: Creative Commons