Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

18 december, 2017 - 17:30

Economie in Congo: hoe investeren?

Op 18 december 2017 ontvangt het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba professor Claude Sumata voor een conferentie over de Congolese economie

Hoe gaat het met de Congolese economie?
Hoe kan economische groei de armoede verminderen?
Hoe investeert de diaspora in Congo?

Prof. Sumata is rector aan de faculteit Economische Wetenschappen van de Université Pédagogique Nationale in Kinshasa. Hij is auteur van La gestion macroéconomique de la République démocratique du Congo durant et après la transition démocratique en Les migrants et l’investissement en Afrique.

Eveneens aan het woord zijn twee jonge Congolezen: Momi M’Buze (auteur, activist, Bana Mboka, FALA) en Meta Nabou Cisse (Afropreneur, MetaConnexions). Zij delen de ervaringen van hun verblijf in Kinshasa en informeren over opportuniteiten en uitdagingen voor jonge ondernemers in Congo.

Moderator: Patrick Kiese N’siala

Deze activiteit heeft plaats op de Waversesteenweg 78 in Brussel (metro: Naamsepoort).
Van 17.30 u. tot 19.30 u. De inkom is gratis.

Info en inschrijving: nadia.nsayi@paxchristi.be of 0479/516898.

In samenwerking met Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen