Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

22 maart, 2018 - 19:30

Salongesprek: is islamofobie een vorm van racisme?

Er bestaan veel onduidelijkheden over de term islamofobie. Sommigen zeggen dat het fenomeen niet bestaat, anderen beweren dat het een kwalijke vorm van racisme is. In dit salongesprek gaan Martijn de Koning, onderzoeker bij de Radboud Universiteit Nijmegen, en Yasmina Akhandaf, één van de oprichters van BOEH (Baas over eigen hoofd), dieper in op deze thematiek. We proberen enkele mythen omtrent het begrip te doorprikken en helder in kaart te brengen welke impact islamofobie in onze samenleving al dan niet heeft.

Dit salongesprek wordt georganiseerd door Kif Kif, Pax Christi Vlaanderen en Federatie van Marokkaanse Verenigingen. De avond kadert in de herdenking van de aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016, maar is tevens gekoppeld aan de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart.

==Praktisch==
Tijd: donderdag 22/03 om 19u30

Plaats: TOKO139, Statiestraat 139, 2600 Berchem

De toegang is gratis, maar gelieve wel in te schrijven via info@kifkif.be