Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

21 maart, 2018 - 15:00

Minder - theaterscènes met tienermeisjes over racisme

Op 21 maart 2018 - Dag tegen racisme en discriminatie - brengen tienermeisjes uit de Brugse Poort theaterscènes die uit het leven gegrepen zijn. De meisjes spelen reële scenes na over dagelijks racisme en discriminatie. Tijdens deze voorstelling kunnen de toeschouwers naar hun eigen inleving de rollen aanpassen, naspelen en toebedelen.

Met dit initiatief willen we jongeren aanzetten om te praten over vooroordelen en de effecten van racisme. Veel Gentse jongeren willen hier namelijk actief over nadenken, hoe ze ermee om kun gaan en hoe ze er iets aan kunnen veranderen. 

En wat blijkt? Jongeren staan veel positiever ten aanzien van de multiculturele samenleving dan dat veel volwassenen dat zien. 

'Minder' is een samenwerkingsproject van U Move 4 PeaceVzw JongUnia en Gent: jong & wijs (Jeugddienst Gent).

Voor jongeren vanaf 12 jaar. Alle aanwezigen kunnen genieten van een tof spektakel en een gratis consumptie. Hopelijk tot dan!

Praktisch:

21 maart 2018 om 15 u.

Bij' De Vieze Gasten - Haspelstraat 31 - 9000 Gent België

GRATIS

Facebook-event