Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

2 juni, 2018 - 16:00

Boekvoorstelling De kracht van hoop

Op zaterdag 2 juni 2018 komt Bleri Lleshi zijn jongste boek, De kracht van hoop, presenteren in boekenhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Om 16u00 is iedereen welkom om te komen luisteren naar de auteur zelf, die zijn werk zal toelichten. Lleshi nodigde ook twee personen uit om te reflecteren op zijn boek, met name Annemarie Gielen van Pax Christi Vlaanderen en Mohamed Barrie, een activist.

Op de achterflap van het boek lezen we: "In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien. Terwijl hoop ons net vooruitstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook." Dat is het kernbetoog dat Lleshi wil verspreiden via dit nieuwe werk. Hij neemt daarbij Martin Luther King jr als voorbeeld. Hoe deze man ernstige maatschappelijke problemen op een geweldloze manier aanpakte, inspireerde Lleshi tot dit boek. King zet de kracht van de liefde tegenover de kracht van het kwaad.

Locatie: De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Programma: van 16u tot 18u

Toegang: gratis