Agenda

Terug naar overzicht
2 april 2019

Elke eerste dinsdag van de maand heeft bij Pax Christi een interreligieuze, stille meditatie plaats.

3 april 2019

Op 3 april 2019 organiseert het UCSIA, in samenwerking met 11.11.11, Pax Christi en Sant’ Egidio een debatavond over lokale praktijken van verzoening in gebroken gemeenschappen.

9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

2 juni, 2018 - 16:00

Boekvoorstelling De kracht van hoop

Op zaterdag 2 juni 2018 komt Bleri Lleshi zijn jongste boek, De kracht van hoop, presenteren in boekenhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Om 16u00 is iedereen welkom om te komen luisteren naar de auteur zelf, die zijn werk zal toelichten. Lleshi nodigde ook twee personen uit om te reflecteren op zijn boek, met name Annemarie Gielen van Pax Christi Vlaanderen en Mohamed Barrie, een activist.

Op de achterflap van het boek lezen we: "In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien. Terwijl hoop ons net vooruitstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook." Dat is het kernbetoog dat Lleshi wil verspreiden via dit nieuwe werk. Hij neemt daarbij Martin Luther King jr als voorbeeld. Hoe deze man ernstige maatschappelijke problemen op een geweldloze manier aanpakte, inspireerde Lleshi tot dit boek. King zet de kracht van de liefde tegenover de kracht van het kwaad.

Locatie: De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Programma: van 16u tot 18u

Toegang: gratis